HYRJE NE INFORMATIK PDF

  • No Comments

1 Informatika është ndër disiplinat më të reja dhe njëherit më komplekse. Informatika (ation technology) është shkenca që merret më. Softveri përbëhet prej: Njësitë hyrëse dhe dalëse janë: Hyrje në Informatikë Kompjuteri është pajisje e cila përdoret për përpunimin e. What is HTML? HTML is a language for describing web pages. HTML stands for Hyper Text Markup Language HTML is not a programming language, it is a.

Author: Mikasa Megore
Country: Comoros
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 5 August 2011
Pages: 303
PDF File Size: 2.96 Mb
ePub File Size: 20.59 Mb
ISBN: 455-9-11760-341-2
Downloads: 30897
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakalkree

N matematik sistemet numerike t komponuara nga xerot 0 dhe njshet 1 quhen sistemi i numrave binar.

Departamenti i Informatikes

Dalje autput t ndrmarrjs jan: U tha se informacionet prpunohen me ndihmen makinave automatike. A po-jo-jo-po-po-po-jo-joNga kjo kodi binar i shkronjs A sipas marrveshjs, n t ciln fjala jo sht analoge me 0, kurse fjala po me 1, sht: Download from informaik 1. Tersia q paraqet nj sistem nuk mund t ndahet dekomponohet n elementet e saj pa i humbur vetit kryesore t tersis.

A 6Shembuj t sistemeve numerike: Shoqri informacioni kuptojm aplikimin e teknologjive informative n t gjitha fushat e jets programet aplikative, botimet,bankat, tregtia, turizmi, komunikacioni, kultura, arsimi, sporti.

Hyrje Ne Informatike

Hyrje ne shpenzimet afariste Education. Hyrje inpute t ndrmarrjs jan: Kompjuteri i pare ne Lituani.

PC modern mund ti infofmatik disa miliarda instruksionesh n sekond. Grupi i ktill prej 8 bit quhet bajt byte. Hyrje Ne Shkencat Kompjuterike Documents. Fill in your details below or click an icon to log in: Gj Ky sht nj grumbull i simboleve pr deri sa nuk e kuptojm se bhet fjal pr numrin e targs s automobilit. Disa nga kto makina infomratik Programet- jan i shum fletsh t instruksioneve q kompjuteri duhet ti kryej.

  CASSIUS DIO THE AUGUSTAN SETTLEMENT PDF

You are commenting using your Facebook account. Duke u bazuar n kto konstatime, njsia pr matjen e informacionit elementar sht marr shifra binare t ciln n gjuhen angleze e quajn BInary DigiT numri binar – BIT. Te sistemi numerik binar secila shenj mund t paraqitet me kombinimin e shifrave binare 0 dhe 1. Pra njsia matse nj bit paraqet informacionin elementar po ose informacionin elementar jo.

Kto t dhna paraqesin informacionin mbi pronarin e letrnjoftimit: Karakteristik e ksaj gjenerate sht prdorimi i tranzistorve qarku integruar fig. Download from mirror 2. Duke i falenderuar zhvillimit t gjertanishm t teknologjive informative dhe telekomunikative, dhe integrimit t tyre, bota bht shoqri globale informative.

Hyrje ne shkencen kompjuterike Documents. E dhna mund t paraqitt edhe n form t shnjave ose alfanumerike germat,shifrat, shnjat speciale. N SHBA termi shkenca kompjuterike ang. Kompjuteristika prmbledh gjitha ato q kan t bjn me kompjuterin dhe shkencn kompjuteristike, sikurse sht hardveri, softveri, prpilimi i programeve me ndihmn e gjuheve programore etj.

Hyrje ne Rrjetat Kompjuterike Documents.

Hyrje Ne Informatike

Qarku i integruar pr pr gjeneratn e III gjeneratn e V t kompjuterve. Sistemi i numrave binar sht krijuar nga se n prpunimin elektronik t dhnave mund t prkufizohn vetem dy gjendje.

  BEDSIDE CLINICS IN SURGERY BY MAKHAN LAL SAHA PDF

Bartja e ndikimit t nj elementi n tjetrin bhet npmes kanaleve, kurse kahja e ndikimit bhet me shigjet gjegjse t qujatur vektor. Kanali nprmes t cilit bartet ndikimi i elementit E1 n elementin tjetr E2 quhet dalje ang.

Gjenerata e pare, ; teknologji e re: Top Blog at WordPress. There are a variety of BMW cold air intakes available for the E90 3 series that will improve performance, flow and gas mileage.

Detyra kryesore e informatiks sht ndertimi i sistemeve informative t kompjuterizuara pr nevojat e ndrmarrjeve, instituteve, shrbimeve shoqrore, organizatave shoqrore-politike etj. Paraqitja dhe zhvillimi i informatiks jan t lidhura me aplikimin e kompjuterve. Pr tu percaktuar njsia yhrje pr informacionin at do ta zbrthejm n pjest elementare prbrse infrormacione elementare.

Qarku integrues pr gjeneratn e V t kompjuterve. Qark i integruar Fig. Kompjuteri mund t udhheq-dirigjoi lvizjen e pjesve mekanike robotet,etj. Kto dy shifra mund t merren si analoge me rastet po shifra binare 1 dhe jo shifra binare 0. This robs performance and makes your E90 slower.

Posted in : Art